MESAČNÉ SVETLO NA NIGHTINGALE WAY

Samantha Young

V živote nastanú chvíle, ktoré nás nenapraviteľne zmenia. Zavše sú významné a dramatické, tragické alebo nádherné. Inokedy krátke a menej významné, ako stopy miznúce za zatvorenými dverami. Nepatrnosť takých chvíľ niekedy zamaskuje ich dosah.

Mladá šéfredaktorka Grace, denne zahrabaná v románoch. Povedali by ste si, že žena pracujúca so slovom, si ľahko poradí v slovných prestrelkách. V jej živote sa však objavil niekto, s kým to nebolo vôbec jednoduché.
Bol to dobre stavaný, svalnatý a krásny sused Logan.
Napriek tým najvýnimočnejším očiam, aké kedy videla, bolo na ňom čosi, čo ju nesmierne iritovalo. Loganove hlučné a občas nevychované návštevy ju privádzali do šialenstva.
Keďže Grace pracovala z domu, narúšalo to aj jej sústredenie na prácu.
Napriek všetkému, vždy keď ho stretla, stuhla. Z Logana sršalo čosi, čo spôsobilo, že v jeho prítomnosti strácala reč. Strácala schopnosť argumentovať v ich „susedských“ hádkach a brániť sa jeho, sem tam, uštipačným poznamámkam.

Všetky tie chvíle splynú s časom … ako slzy s dažďom. „

Aby to už Grace nemala aj tak s Loganom ťažké, ešte viac sa to zkomplikuje príchodom Loganovej dcéry. Mia. Mladé pätnásťročné dievča, ktoré doposiaľ nemalo v živote na ružiach ustlané, im obom vtrhne do života ako hurikán.
Vďaka nej sa z každodenných hádok stáva priateľstvo, ktoré je stále silnejšie.

Dovolím si povedať, že ich vzťahy … Logana, Grace aj Mie … môžeme s kľudom nazvať aj takmer rodinnými.
Rodinou predsa nie je len tá, do ktorej sa narodíme ale aj tá, ktorú si sami vytvoríme. A Mia si túto novonadobudnutú malú rodinku chcela udržať.
Behom krátkeho okamihu sa im obom zmení život. Musia sa popasovať so situáciami, ktoré ani jeden z nich predtým nepoznal.
Ako sa to hovorí? Človek mieni, no život mení?
Tak nejak podobne to bolo aj s Loganom a Grace.

„ Ľúbim ťa.
  Ľúbim ťa.
  Ľúbim ťa.
Čo je také ťažké na tých slovách? „

Priateľstvo Grace a Logana sa pomaly ale isto menilo v neskutočne silnú vášeň, ktorú už ani jeden z nich nedokázal skrývať. A áno. Ako to už býva zvykom, vášeň prerastá v lásku.
Pre niekoho možno klišé, no pre mňa najkrajšia časť príbehu. Ten moment, kedy si obaja priznajú, čo k sebe cítia. A aké silné tie city dokážu byť. Uvedomenie si, že ak sa mi má podariť prekonať všetky problémy a strasti, ktoré im život prináša, tak jedine spoločne. Či už sú to ťažké chvíle z minulosti alebo nejasná budúcnosť, obaja pochopia, že spolu sú schopný čeliť všetkému.

„ Odpovedala som mu rovnako, v tej chvíli – a nikdy na ňu nezabudnem – som zakúsila sladkosť absolútnej správnosti … absolútnej spokojnosti. „

Mesačné svetlo na Nightingale Way odporúčam všetkým romantickým dušiam a čitateľom, ktorý obľubujú aj trochu pikantnejšie scény. Je to oddychovka plná zábavných dialógov, zmesi všetkých možných pocitov a zaujímavých myšlienok, ktorá vás už po pár riadkoch vtrhne do deja.

O autorke:

Samantha Young. Mladá škótska spisovateľka, ktorá je autorkou desiatich románov, jednej novely a štyroch sérii príbehov. Autorka románov pre mládež, ktoré si začala vydávať sama a stali sa bestsellermi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *