SCOTLAND STREET

Samantha Young

„Prvotný inštinkt mi vravel, aby som sa schúlila vedľa neho. No mozog namietal, aby som sa príliš nepútala. Ak by sme mali ozajstný vzťah, pritúlila by som sa k nemu a pospala si. Ale ten sme nemali.“

Shannon MacLeodová.
Mladá žena, ktorá tak, ako veľa z nás, mala vždy slabosť pre takzvaných „zlých chlapcov“. Vždy sa v jej blízkosti vyskytovalo veľa príťažlivých mužov. Bola veľmi priateľská, milá a neprehliadnuteľná. Bohužiaľ vždy, keď sa do nejakého po uši zamilovala, skončilo to katastrofou a zlomeným srdcom. Presne tak skončil aj jej posledný vzťah, ktorý by kľudne mohla klasifikovať ako ten najhorší. Pre Shannon nastal čas, začať svoj život od znova a tak sa rozhodla presťahovať do Edinburgu, kde si našla prácu v jednom z tetovacích salónov.

„So zlými chlapcami skončila, ale on jej nedá spávať.“

Cole Walker.
Shannonin nový šéf. Na prvý pohľad je to presne typ chlapa, s ktorými už Shannon nechce mať nič spoločné. Je sebavedomí, okúzľujúci, sexi a namyslený. Napriek nie najlepšiemu prvému dojmu, tomu, že pôsobí drsne a hlavne kvôli tomu, že si ho Shannon, hneď v prvý deň, zaradila do skupiny chlapov, ktorý jej v minulosti ublížili, je Cole srdečný, dobrý a úctivý chlap, ktorý si prešiel neľahkou minulosťou.

„Myklo mnou, akoby do mňa strelilo. Hľadala som správne slová, ale mozog mi nepomohol. Krv mi hučala v ušiach a prehlušila každú možnú odpoveď.“

Shannon sa Coleovi od prvej chvíle páčila. Snažil sa jej to dať najavo a byť k nej priateľský, no Shannon mu nedala vôbec žiadnu šancu. Správala sa k nemu, ako by jej už stihol ublížiť a to iba preto, lebo si ho sama pred sebou zaškatuľkovala.
Cole hľadal tú pravú a Shannon sa rozhodla s mužmi skoncovať. Hlavne s takými, aký si myslela, že bude aj Cole.
Obaja si prešli v živote zlými vecami a nie najľahšou minulosťou. Napriek tomu však obaja dokázali vstať, nevzdávať sa a začať svoj život znova žiť.
Ich vzájomný vzťah sa začal ako čisto pracovný, no už od prvého dňa sa vďaka Shannoninej nedôvere ich spolupráca nezačala najlepšie.
Nech sa Shannon snažila akokoľvek presvedčiť samú seba, že je Cole presne taký, ako si o ňom na začiatku myslela, aj ona musela priznať, že sa možno mýlila.
To, ako sa Cole správal, to, ako o ňom hovorili ich priatelia a hlavne to, ako sa pri ňom cítila bolo niečo, s čím nedokázala dlho bojovať.

„Ignorujúc kolóniu povedomých motýľov, ktoré mi pri Colovi vždy okupovali žalúdok, obranne som si prekrížila ruky na prsiach.“

Kniha SCOTLAND STREET je piatym dielom knižnej série Dublin Street. Nemusíte však mať žiadne obavy siahnuť po tejto knihe aj napriek tomu, že ste tie predošlé ešte neprečítali. Knihy na seba príbehovo nenadväzujú. To, čo ich spája sú hrdinovia, pre ktorých si autorka pripravila veľmi zaujímavé príbehy jednotlivo.
Ak ste už sériu čítať začali a máte prečítaný diel s názvom London Road, tak vás určite poteší, že príbeh Scotland Street je venovaný Coleovi, ktorý bol v prvom diely spomenutý ako mladší brat hlavnej hrdinky.

„Rozplakala som sa. Sklonila som hlavu, aby mi vlasy zakryli slzy pred zrakmi neznámych ľudí.“

Pribeh Colea a Shannon je veľmi pútavý. Nedokázala som pustiť knihu z rúk, až kým som nedočítala jej poslednú stranu. Dej sa vyvíja pútavo a nemala som ani chvíľu pocit, že sa nudím. Hltala som stránku za stránkou a veľmi si to užívala.
Romantický príbeh plný citov a lásky je veľmi dobrá voľba, ak si chcete spríjemniť svoje dni a zároveň sa aj zasmiať na vtipných dialógoch hrdinov.

„Miestnosť sa kúpala vo svetle. Tak som si zvykla na vôňu kvetov a farieb, že som sa cítila ako doma a úplne som sa ponorila do maľovania.„

O autorke:

Samantha Young. Mladá škótska autorka, ktorá v roku 2011 začala sama vydávať svoje romány pre mládež, ktoré sa stali bestsellermi.
Je autorkou štyroch sérií, desiatich románov a jednej novely.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *