MILOVANIE S VANILKOU

Petra Hederová

„Hlavu mi síce išlo roztrhnúť, ale dušu mi zohrieval plamienok nádeje. Nádeje na budúcnosť s niekým, kto za to stojí.“

Poviem vám úprimne, keď som videla anotáciu, nevedela som, čo čakať, keďže príbehov s témou vzťahu na diaľku som veľa nečítala.
Nakoniec som zo zvedavosti po knihe siahla a nemohla som sa lepšie rozhodnúť.
Tá kniha je jednoducho ÚŽASNÁ.


„Zamilovanosť je ako droga. Viete, že sa do románika nemáte púšťať, ale čo by ste nespravili pre ten sladký pocit, čo vás opantá a zbaví rozumu?!“


Lena.
Tridsaťpäť ročná Bratislavčanka, žijúca vo svojej akejsi vlastnej bubline. Večne zasnená, s hlavou v oblakoch. Keď ju jej manžel opustil a ona podala návrh na rozvod, ostali ešte na čas ďalej žiť v spoločnej domácnosti aj s ich dvoma malými dcérkami.
Neváhala, nečakala a založila si účet na zoznamke, kde spoznala mnoho mužov.
Sprvu som smerom k hlavnej hrdinke Lene mala zvláštne pocity. Prišla mi skôr nevyrovnaná, ľahkovážna, ako keby sme sa ani nebavili o dospelej žene, čo aj sama hneď na začiatku priznala. Dlho ma tento pocit držal. Neskôr som si ju však nesmierne obľúbila. To, čo všetko bola ochotná prekonať kvôli láske bolo pre mňa obdivuhodné.

Marcel.
Býva v Čechách, v mestečku Tachov. Tak ako Lena, aj Marcel má tridsaťpäť rokov, podniká, vlastní autoservis a je milovníkom motoriek. Má dve deti a manželku, s ktorou sú si vzájomne odcudzený a je len otázkou najbližšej budúcnosti, kedy prebehne rozvod.


„Už mi bolo jasné, že som sa naňho namotala až príliš ľahko. Nebola som ochotná nechať ho ani chvíľu v neistote. Táto iracionálna potreba ubezpečiť ho, že naňho nekašlem, iba nemám signál, mi jasne napovedala, že mi na tom neznámom cudzincovi záleží možno až príliš.“


Lena nemala núdzu o nápadníkov, ani jeden však pre ňu nebol ten pravý. Až kým jej osud predsa len jedného takého neposlal.
Osudový muž, ktorý žije od Leny na vzdialenosť celej jednej republiky.
Ako sa však hovorí „láska hory prenáša „.
Bude to tak aj v tomto prípade? Alebo bude vzdialenosť a veci, ktorými sa odlišujú silnejšie?
Nevedela som knihu pustiť z rúk. Hltala som stránku za stránkou a nedočkavo čakala, čo bude ďalej, až kým som neprišla na koniec. A moja prvá reakcia po zavretí knihy?
Ešte niekoľko krát som skontrolovala, či som skutočne na konci. Príbeh končí, aspoň pre mňa, dosť otvorene, vynorilo sa mi množstvo otázok a ja by som naozaj, naozaj, naozaj chcela vedieť pokračovanie.

Milujem ťa s vanilkou je príbeh, ktorý každému odporúčam všetkými desiatimi.
Kniha je napísaná veľmi pútavo. Vtiahne vás do deja. Je písaná vtipne, no príbeh lásky medzi hlavnými postavami vás zároveň nenechá chladnými.
Najradšej by som vám v skratke spísala celý príbeh, ale keďže vás nechcem pripraviť o napätie a zážitok z dobrej knihy, neurobím to.
Poviem vám len, aby ste neváhali a po príbehu lásky na diaľku určite siahli.

Láska je nevyspytateľná.
Príde nečakane, vojde do vás a ani sa nenazdáte a pomaly vám zaplní celú myseľ, dušu aj srdce.
Neviete to ovplyvniť, hoci by ste chvíľami chceli, no tá pravá, osudová láska v nás ostane navždy.



O autorke:
Petra Hederová (Lena Lemonová – pseudonym).
Píše hudobné texty a príležitostne bloguje.
Debutovala s prózou Sokyne a vydala román Slasti rozvodu.
Román Milovanie s vanilkou je jej tretia kniha.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *