PEKÁREŇ V BROOKLYNE

Julie Caplinová

„Statočnosť je, keď sa niečoho bojíš a napriek tomu to urobíš.
Jednoducho keď tomu strachu čelíš.“

Po prečítaní knihy Kaviareň v Kodani (recenziu na ňu nájdete nižšie) som už mala nejakú predstavu a očakávania, aký asi môže byť ďalší z príbehov od Julie Caplin a nemýlila som sa. Dokonca sa mi Pekáreň v Brooklyne páčila ešte o čosi viac.

Sophie už trochu poznáme z Kodane no ak ste prvý diel nečítali, nič sa nedeje, v tomto voľnom pokračovaní zase až o toľko, čo sa príbehu týka neprídete, vytvorí vám to však ucelenejší pohľad na ňu.
Ak by som mala vybrať knihu za posledné obdobie, v ktorej som si postavy najviac zamilovala, bola by to práve kniha Pekáreň v Brooklyne. Sophie, Todd ale aj Bella. To ako ich autorka opisovala, ako sa zachovali v rôznych situáciách, ich osobnosti.

„Škrupinka s praskaním pukla a ona si náhle uvedomila niečo závažné.
Uvedomila si hĺbku svojich citov.
Miluje ho. Úplne bezhlavo sa do neho zamilovala.“

Kniha sa čítala veľmi ľahko a rýchlo. Dej sa plynulo odsýpal.
Žiadne zbytočné obkecávačky ani naťahovanie strán nepodstatnými vecami.
Bolo to príjemné pohodové čítanie.
V príbehu nájdete množstvo milých a vtipných scén ale aj vážnejšie témy, ktoré dotvárajú obraz o postavách. Tak isto priateľstvo a láska sú dve dôležité časti príbehu a to všetko spolu vytvára jednu skvelú knihu.
Pár kapitol pred koncom začal príbeh naberať trochu viac na intenzite jednak dejovej, ale aj mojej pocitovej. Chvíľu bolo všetko skvelé, o niekoľko strán som si povedala čo sa to do pekla deje, to sa predsa takto nesmie skončiť a keď som otočila poslednú stranu a zbadala poďakovanie, ako prvé mi napadlo, prečo je už koniec. Vôbec by mi neprekážala nejaká tá kapitola, či dve navyše.

„A v tom bol ten rozdiel.
Možnože nebral nič príliš vážne.
Možno si chcel len užívať, žiť prítomnosťou a brať to, čo mu život ponúka.
Ale zaujímal sa o ňu.
Robil veci len pre ňu.“

Na zadnej strane knihy je napísané „Absolútne neodolateľný príbeh.“  a presne takým aj skutočne je.
Pre mňa bola kniha neodolateľná už iba svojou obálkou, ktorá je nádherná a veľmi by ma lákalo zakúpiť si ju už iba kvôli tomu.
Po vzhliadnutí niekoľkých recenzií a hlavne po prečítaní Kaviarne v Kodani som už neváhala ani chvíľu a príbeh Pekáreň v Brooklyne som jednoducho musela hneď mať a rovno ho aj začať čítať.

Vrelo odporúčam po knihe siahnuť.
Ja už netrpezlivo očakávam ďalšie autorkine príbehy, pretože touto knihou sa zaraďujú medzi moje obľúbené.

„Ja viem, čo je pre mňa dobré.

Si to ty. Milujem ťa a nebudem sa za to ospravedlňovať. Môžeš proti tomu bojovať, ako chceš, ale nič na tom nezmeníš.

A myslím si, že aj ty by si mohol milovať mňa.“

O autorke:

Julie Caplinová  – kniha Kaviareň v Kodani je autorkiným debutovým románom. Jej ďalšími príbehmi sú Pekáreň v Brookline, Čajovňa v Tokiu, Hotel na Islande, Cukráreň v Paríži, či Pláž v Chorvátsku.
Anglická autoka, ktorá pracuje ako PR. Vďaka svojej práci precestovala nesmierne veľa krajín, čo ju inšpirovalo k napísaniu týchto románov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *