EGOMANIAK

Vi Keeland

„Nedokázala som vysvetliť, prečo sa mi páči …..,
ako som nevedela vysvetliť, ako chutí voda.
A predsa sa zrazu stal pre mňa nevyhnutnosťou.“

Láska, odvaha a odhodlanie. Tri slová, ktoré mi pri spätnej myšlienke na príbeh Egomaniak napadnú ako prvé.
To, že knihy od Vi Keeland sú jednoducho skvelé a sú stelesnením všetkého, čo mám na tomto žánri rada, som už niekoľko krát, vo svojich starších recenziách, spomínala. Siahnuť po niektorej z autorkiných kníh je pre mňa istota veľmi pekného príbehu. Sú to knihy, ku ktorým sa môžem kedykoľvek znova vrátiť a užijem si ich minimálne tak, ako prvý krát.

„Choď si po ňu.
Najvyšší čas.“

Egomaniak je piatou knihou, ktorú od autorky čítam. Je rovnako skvelá, ako všetky ostatné, vyslúžila si však u mňa jedno prvenstvo.
Bola najviac dojímavá.
Spolu s knihou Krásny Omyl sa zaradila medzi moje najobľúbenejšie.
Celý príbeh, to ako boli životy Emerie a Drewa opísané, ich starosti z minulosti, ktoré pretrvávali do dnes. Ich reakcie, ich myšlienky. … Veľmi som si obe postavy obľúbila a stránku za stránkou som netrpezlivo čakala, čo bude ďalej, aké prekvapenia a záplavu emócií má pre nás autorka ešte pripravené.

Kniha bola nie len dojímavá a emotívna, ale aj vtipná. Na niektorých scénach a rozhovoroch som sa z chuti zasmiala, na ďalších som doslova s úškrnom krútila hlavou, pri niektorých som si povedala „tak toto hádam nie“ a ďalšie ma dojali natoľko, že som mala slzy na krajíčku.

„Si farbou v mojom čiernobielom svete.“

Nad jednou vecou som však začala uvažovať už kdesi v polovici knihy.
Názov príbehu je Egomaniak a ja som čakala jedného namysleného, egoistického, iba na seba a svoje potreby hľadiaceho chlapa. (Samozrejme iba na prvý pohľad a reálne by sa pod tou temnou škrupinou skrýval úplne iný muž.) : )
Mne tak ale Drew teda neprišiel. Áno, jasné pôsobil trocha dojmom, že si je presne vedomí toho, že vyzerá dobre, že je zabezpečený, a že ženy po ňom bažia, nebolo to však nič, čo by sa neodohrávalo aj v iných príbehoch tohto žánru.
Ja osobne by som tomu teda dala možno iný názov, (a možno som to iba ja celé inak pochopila a ten názov je nakoniec v poriadku), to však ale nemení absolútne nič na tom, že je to vynikajúca kniha, ktorú, ak by som nemusela spať, nepustím z rúk, až kým ju nedočítam.

„Občas to, čo hľadáme, príde,
keď to prestaneme hľadať.“

Knihu som dočítala len pred niekoľkými dňami, no už teraz premýšľam, kedy po nej siahnem znova.
Všetci milovníci tohto žánru – Egomaniak je kniha, ktorej sa oplatí venovať svoj čas, pretože vás dokáže veľmi rýchlo vtiahnuť do deja a vy s ňou tak môžete stráviť niekoľko príjemných chvíľ.

    „Možno, len možno,
ani jeden z nás doteraz nenašiel toho pravého …
pretože sme nestretli jeden druhého.“

O autorke:

Vi Keeland
americká spisovateľka, je autorkou romantických bestsellerov, ktorým nechýba štipka erotiky.
Jej knihy sa do teraz preložili do šestnástich jazykov a predalo sa vyše jeden a pol milióna výtlačkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *