SLEDUJ MA

A.V. Geiger

„Každý, koho v živote stretneš,
zvádza boj, o ktorom nemáš ani poňatia.
Buď milý.
Vždy.“

Sleduj ma je veľmi slušná YA kniha, so zaujímavým príbehom.
Keďže som nečítala žiadne recenzie a vlastne ani veľa o tejto knihe nepočula, nevedela som presne, o čo v nej ide (iba niečo málo z anotácie), a tak som knihu začala čítať bez akýchkoľvek očakávaní.
Príbeh bol zaujímavý obsahovo, aj spôsobom, akým bol napísaný. Bola to pre mňa taká príjemná, rýchla oddychovka, byť však teenager vo veku hlavných postáv verím, že by som si ju určite zamilovala. : )

„Len som sa chcel s niekým porozprávať.
Nechcel som sa zaľúbiť.“

Tessa Hartová, mladé dievča, ktoré má kvôli zdrvujúcemu zážitku psychické problémy, nevychádza z izby a jej jediný kontakt s vonkajším svetom je jej mama, priateľ, terapeutka a … twitter.

Na druhej strane Eric Thorn, mladý spevák, ktorému taktiež nedali spávať rôzne obavy a strach.

Autorka v knihe poukazuje na niekoľko vážnych tém a situácií, ako sú fóbie, psychické problémy, vzťahové problémy ale aj dosah a vplyv sociálnych sietí. Ukazuje nám, že tak, ako môžu byť sociálne siete pomocníkom, môžu byť zároveň aj nepriateľom.

Nebojte sa však, nie je to celé iba vážne. : )
Kniha je písaná formou tretej osoby, čo bola podľa mňa pri tomto príbehu veľmi dobrá voľba.
Správy, ktoré si postavy vymieňali boli príjemným osviežením deja, ktoré boli vtipné a milé.
Páčilo sa mi, že nám autorka ponúkla pohľady oboch hrdinov. Príbeh tak pekne napredoval a dozvedeli sme sa toho dosť o obidvoch, čo pomáhalo k pochopeniu deja a vžitiu sa do pocitov postáv.

Prvá časť knihy bola pre mňa také oťukávanie a pomalé dostávanie sa do hĺbky príbehu, v druhej to však autorka rozbalila. Pribúdalo napätie, odkrývalo sa stále viac a viac emócií, až prišla jedna kapitola, kde som ostala prekvapená a tam prišiel zlom, zvedavosť mi nedala a už som knihu pustila z rúk, až po jej dočítaní.

Dodatočne som sa dozvedela, že autorka pri písaní vychádzala aj z vlastných skúseností, čo pre mňa dalo knihe oveľa hlbší význam a aj to je jednou z vecí, čo ma presvedčilo siahnuť aj po druhom diely.

Sleduj ma je kniha, ktorá sa síce nezaradila medzi moje srdcovky, nie však preto, že by bola zlá, len už nepatrím do vekovej kategórie, pre ktorú je určená. Napriek tomu sa mi ale páčila a každému teenagerovi, či tým, ktorý majú v obľube YA knihy ju vrelo odporúčam. : )

„Len tentoraz neviem, či klameš mne … alebo sám sebe.“

O autorke:

A.V. Geiger – bývalá epidemiologička, študuje psychické a reprodukčné zdravie žien, veľa času trávi na sociálnych sieťach, čo je ale najpodstatnejšie, jej tvorba získava množstvo pozitívnych reakcií na portály Wattpad, ktorá uverejňuje príbehy začínajúcich autorov. Svetlo sveta už uzrelo aj pokračovanie knihy Sleduj ma s názvom Tell me no lies.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *