Stačilo, že si prišiel.

Silvia Wagenhoffer

Prišiel si do môjho života a od vtedy, už nič nie je ako predtým. Prišiel si a zmenil všetko, čo som kedysi cítila. Všetko, čomu som do nedávna verila a všetko, v čo som dúfala. Všetko je to preč. Prišiel si do môjho života a prevrátil ho naruby bez toho, aby si sa ma opýtal, či smieš. Bez toho, aby som o to stála.
A vieš čo je najhoršie? Že si vlastne neurobil vôbec nič. Len si prišiel. Tak málo stačilo.

Stačilo to na to, aby som tvoju tvár mala stále pred očami. Stačilo to na to, aby som v ušiach počula tón tvojho hlasu. Aby som si zapamätala tvoju vôňu. Stačilo to na to, aby sa moja myseľ naplnila myšlienkami na teba. Stačilo to na to, aby som sa zaľúbila.

Snažila som sa zastaviť príval myšlienok. Snažila som sa prinútiť svoje srdce, aby potlačilo do úzadia city, ktorými je naplnené. Ver mi, že som sa naozaj veľmi snažila. A možno je pravdou, že snaha sa cení, no vôbec to nepomohol. Nech som robila čokoľvek, nedokázala som to.
Vyryl si svoj podpis príliš hlboko na to, aby sa dal odstrániť.

Chvíľu mi trvalo, kým som si uvedomila, ako veľmi si ma zasiahol. Dnes to už viem. Viem, že hoci som nikdy neokúsila život po tvojom boku, napriek tomu je pre mňa ťažké, žiť svoj život bez teba.
Neviem, aký by bol život s tebou. Možno rozprávkový, možno ťažký a možno nepredvídateľný. Nech už by bol akýkoľvek, jedno viem určite. Bol by to život, po ktorom moje srdce prahne.

Stačí jediný tvoj pohľad a nespoznávam sa. A možno je to naopak. Možno práve pri tebe je to skutočné. Možno až s tebou som schopná nájsť samú seba.

Sú dni, kedy si svoju lásku k tebe vyčítam. Samej seba sa pýtam „prečo?“. Prečo som ochotná trpieť pre lásku, ktorá nie je opätovaná? Prečo sa na to celé nevykašlem? Prečo si nežijem ďalej svoj život, akoby sa nič neudialo? Ako by som ťa nikdy nespoznala? Analyzujem to zo všetkých strán, no jediná odpoveď, ktorú nachádzam je, že ak niekoho ľúbiš, … skutočne ľúbiš, … tak jednoducho zo všetkým, čo to prináša.
A ja ťa ľúbim. Ľúbim ťa viac, ako som dúfala, že ľúbiť dokážem.

Nevybrala som si to. Nebolo to moje rozhodnutie. Proste sa to stalo. Prišlo to z ničoho nič presne tak, ako si prišiel do môjho života ty.

Nevyčítam ti, že mi moje city neopätuješ, ani sa na teba nehnevám. Tejto emócie nie som voči tebe schopná. Na to ťa priveľmi milujem. … Áno. Milujem ťa.
Prosím nemaj mi za zlé, že dávam svoje city takto na papier. Hovoriť so mnou nechceš a toto je spôsob, akým to dokážem.
Neviem, či je to rozumné, ani či je to vhodné, no na tom už nezáleží.

Nezáleží na tom, čo nás od seba delí. Chcem, aby si vedel, že hlboko v mojom srdci si môj plameň. Moja jediná túžba.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *