BEZ ROZLÚČKY

Samantha Young

„Dala by som hocičo za to, aby som ho mohla ľúbiť tak hlboko ako on mňa. Hocičo. Lásku si však nemožno vynútiť.“

Od Samanthy Young mám prečítaných už niekoľko kníh. Tušila som preto, čo asi môžem od ďalšej z nich čakať. Nenapadlo mi však, že to môže byť až takto emotívne. O toľko viac ako jej ostatné príbehy.
V skutku, bola som prekvapená, a to veľmi, veľmi milo.

Dovolím si povedať, že kniha Bez rozlúčky bola pre mňa jedna obrovská hojdačka emócií.
Sú v nej scény, na ktorých som sa z chuti zasmiala, či sa chytala za hlavu. Také, ktoré ma zahriali pri srdci ale aj tie, pri ktorých spôsobom, citom, akým boli napísané, vyroníte aj slzičku, či dve.

„Prečo s tým bojuješ, keď to chceš?“

Nora O’Brienová. Mladé dievča, s ktorým sa život od mala nemaznal a tak musela dospieť o čosi skôr. Hoci priznávam, hlavne zo začiatku mi prišli niektoré jej rozhodnutia všetko, len nie dospelé, avšak ako sa príbeh ďalej vyvíjal, začala som tomu viac rozumieť a chápať, prečo urobila rozhodnutia, ktoré urobila. (Nebudem vám to viac približovať, aby som vás nepripravila o momenty prekvapenia, hoci ich nebolo mnoho, ten kto číta tento štýl príbehov často, už predsa len veľa vecí predpokladá).
Nič to však nemenilo na emóciách, ktoré je táto kniha schopná čitateľovi privodiť. Samantha Young to jednoducho so slovami vie a v príbehu to bolo jasne cítiť.

„Zamyslene sa na mňa usmial, až mi stiahlo žalúdok.
„Nanešťastie, dokým budete mať tú obrúčku na prste,“ ukázal na môj prstenník, „takým aj ostanem.““

Ak by som túto knihu mala porovnať so sériou Dublin Street, s knihami Hrdina či Iskrenie, poviem len, že toto bolo trocha iné, ale určite nie horšie. Povedala by som, že smutnejšie.
Veľa smútku a trápenia ale nebojte sa, aj láska a šťastie. To všetko kniha Bez rozlúčky ponúka.

Príbeh je premyslený, dej plynule napreduje bez zbytočných dlhých prestojov a je to jedna z kníh, kde okrem hlavnej línie ma veľmi zaujali a páčili sa mi aj vedľajšie postavy, ktorých príbehy chcem, … vlastne potrebujem, spoznať. : ) Knihu som čítala v rámci knižnej štafety a hneď po dočítaní som vedela, že si ju budem musieť zakúpiť, doplniť si ňou svoju zbierku kníh a po čase sa vrhnúť na rereading. Myslím, že ak už nič, tak toto je dosť jasnou nápovedou, ako veľmi sa mi kniha páčila a fanúšikom tohto žánru ju určite vrelo odporúčam.

„… nepochybovala som o tom, že by som nemala po ňom túžiť
… aj tak mi však pri ňom srdce splašene bilo.“

O autorke:

Samantha Young. Mladá škótska spisovateľka, ktorá je autorkou desiatich románov, jednej novely a štyroch sérii príbehov. Autorka románov pre mládež, ktoré si začala vydávať sama a stali sa bestsellermi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *