STRETNUTIE

Gail McHugh

„Jej myseľ neľútostne bojuje proti tomu, čo jej telo, vie už dávno.“

Emily Cooperová.
Mladé žieňa, ktoré úspešne dokončilo vysokú školu, no život sa s ňou nemaznal a po nečakanej smrti svojej mami sa rozhodla odísť z rodného Colorada. Presťahovala sa do New Yorku, kde býval je priateľ Dillon. Emily mu je nesmierne vďačná, že bol s ňou počas jej najhorších a najťažších chvíľ. Nevie si predstaviť, ako by žila bez neho. Bol k nej milý a starostlivý.
Človek by si povedal, že hoci prišla o mamu, mohla by mať pekný život. Mala predsa priateľa a sťahovala sa do „mesta splnených snov“.  Napriek tomu ju však jej vlastná intuícia pred ním varovala. A úprimne? Po urobení si obrazu na jeho skutočný charakter, sa ani nedivím.

„Keď bol na blízku, vzduch, ktorý dýchala, oťažel jeho magickou prítomnosťou. Čím dlhšie uvažovala o jeho nápade, že budú priateľmi, tým nereálnejší jej pripadal. Vlastná zmätenosť ju pohlcovala. Zatiaľ čo pomaly upadala do spánku, jej myseľ zvádzala neľútostný boj proti tomu, čo jej telo už vedelo.“

Dillon Parker.
Jeho jediným pozitívom pre mňa je, že stál pri Emily, keď to potrebovala. Bol to však chlap, ktorého viac zaujímal svoj život ako to, čo by Emily chcela. Bol povýšenecký a Emily bral skôr ako majetok, než ako rovnocennú partnerku. Na jej názor nedbal. Nik iný sa na ňu nesmel ani pozrieť, pretože podľa neho patrila len jemu. Pôsobil na mňa ako niekto, kto si neváži, čo má, až kým o to nepríde, no vtedy už bude neskoro.
Dokážem pochopiť, že sa mu Emily cítila byť zaviazaná za jeho pomoc, no napriek tomu nerozumiem, ako sním mohla prežiť, čo i len jeden deň navyše.

„Možno to bola obrovská chyba, no ten, kto mal za ňu pykať, to nevidel. A vyložene to odmietal. Nikdy nebude považovať Emily za chybu, bez ohľadu na to, koľkým ľuďom – vrátane seba – pri tom ublíži.“

Na druhej strane tu máme Gavina.
Gavin Blake.
Je to úspešný, vtipný, milý a neskonale príťažlivý chlap, ktorý padol Emily do oka už pri prvom stretnutí. Hoci bolo krátke a rýchle, kľudne by som toto stretnutie nazvala osudovým.
Chlap, ktorý neveril v lásku na prvý pohľad až do chvíle, kým nestretol Emily.
Emily nedokáže na Gavina prestať myslieť a hoci sa všemožne snaží, nedokáže ho vytesniť zo svojich myšlienok.
Keď sa znova nečakane stretnú, už to nedokážu skrývať. Obaja cítia tú príťažlivosť. To puto, ktoré ich k sebe ťahá, hoci to ani jeden z nich neplánoval. Už to viac nie je možné zastaviť.
Emily sa síce cíti previnilo a je plná výčitiek voči Dillonovi, jej city k Gavinovi sa prehlbujú a ani on sa nemá v pláne Emily len tak jednoducho vzdať.

„Nesmel ju nechať odisť. Nesmel jej dovoliť, aby zmizla z jeho života.
Teraz ani inokedy.“

Po udalostiach, ktoré nasledovali, a ktoré vám samozrejme nebudem bližšie približovať, aby som vás nepripravila o zážitok z príbehu, si Emily uvedomí, že musí čosi urobiť, inak zničí všetkých a ublíži každému, vrátane seba samej.
Je zmetená a netuší, ako sa má rozhodnúť. Boji sa veriť aj svojim vlastným citom.

Stretnutie, je ľúbostný príbeh so zápletkou jednej ženy, ktorá sa zaľúbila do muža, ktorému nedokázala odolať, hoci už priateľa mala. Ako sa teda rozhodnúť? Riskovať všetko pre osudovú lásku k Gavinovi, alebo ostať pri tom, čo pozná a zachovať si istotu, ktorú jej ponúka Dillon?

Za mňa je to veľmi dobre prepracovaná „oddychovka“, plná lásky, nech už je akákoľvek.
Je to príbeh na pokračovanie a ja som veľmi zvedavá, ako sa príbeh dvoch zaľúbencov skončí.
Druhý diel s názvom Pulz som zatiaľ ešte neprečítala, no už teraz sa naň nesmierne teším. Recenziu naň vám prinesiem hneď, ako sa ním prelúskam zo všetkých strán.

O autorke:

Gail McHugh patrí medzi autorov najlepších bestsellerov podľa rebríčka New York Times. Kniha Stretnutie je jej knižnou prvotinou a je veľmi úspešná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *