ZÁKON PRÍŤAŽLIVOSTI

Katarína Kuniková

„Láska prichádza, keď ju najmenej čakáme … “

„Iba život, ktorý žijeme pre ostatných, stojí za to.“

Túto recenziu začínam trocha inak, ako tie predošlé. Knihu Zákon príťažlivosti som dostala ako vianočný darček a musí priznať, že sa mi zapáčila ešte skôr, ako som ju otvorila. Už na prvý pohľad na mňa jej obálka pôsobí veľmi elegantne a zaujímavo a zároveň aj trocha tajomne. Uvidieť ju v kníhkupectve ja, určite po nej siahnem už iba zo záujmu, či ma aj príbeh upúta rovnako, ako jej obálka.
A ako som predpokladala, tak to aj bolo.
Príbeh Laury a Alberta a spôsob, ako to autorka spísala, ma vtiahol do deja a tak, ako som knihu počas dňa začala čítať, ešte v ten istý deň som ju neskoro večer aj dočítala.

„Na ceste za poznaním nemá rozum čo hľadať. Príde okamih uvedomenia, nazvime to napríklad intuíciou, a riešenie príde k tebe, ani nevieš ako alebo prečo.“

Laura.
Vyštudovaná právnička, ktorá miluje módu, kreslí si módne návrhy a najradšej by sa tým aj živila, so záujmom k fyzike, alebo skôr by som povedala, k jednému konkrétnemu fyzikovi, ktorým je Albert Einstein. V skutku zvláštna kombinácia, no ako sa v príbehu dozvieme, všetko má svoj dôvod.
Laura sa po rozpade svojho vzťahu rozhodne začať od znova v cudzom meste, v ktorom nikoho nepozná. Našla si byt, ktorý bol pre ňu priam dokonalým, má kocúra, s prácou však už také šťastie nemala. Nepríjemná šéfka v butiku, v ktorom pracovala, jej doslova znepríjemňovala každý deň.
A aby toho nebolo málo, ďalším, ktorý jej znepríjemňuje život je jej síce veľmi príťažlivý a sexi ale zároveň aj protivný sused Albert.

„Nečakajte na zázraky, celý váš život je zázrak.“

Albert.
Príťažlivý chlap, ktorý má od detstva problém s rečou, no napriek tomu je to majster slova. Je spisovateľom obľúbených románov, no svoj ťažký život zapĺňa alkoholom a zástupmi žien. Podobne ako Laura, aj on žije so svojím domácim miláčikom, mačkou.
Hoci by mohol na prvý pohľad skutočne pôsobiť arogantne, ak čítate medzi riadkami premáha vás pocit, že je to len akási maska. Obrana pred svetom, ktorý k nemu bol neraz krutý.

Dvaja ľudia, ktorý zdieľajú spoločný balkón, skoro denne sa stretávajú, no nedokážu spolu normálne komunikovať. Ich jediná spoločná vec je záľuba v Alberta Einsteina a jeho slávne výroky.
Miestami máte pocit, že sa priam až nenávidia, no ich stretnutia a rozhovory ma veľmi bavili.

Najradšej by som vám opísala celý príbeh, pretože bol pútaví a nesmierne ma bavil, no pripravila by som vás o zážitok z dobrej knihy a to predsa nechceme.

Priznám sa, na začiatku som si povedala, že to asi bude jedna z tých kníh, kde od začiatku viete, ako sa to skončí, no mýlila som sa.
Po celý čas som uvažovala: budú Laura a Albert nakoniec spolu? Budú z nich aspoň priatelia? Alebo to bude niekto iný, do koho sa Laura nakoniec zaľúbi? Držalo ma to v napätí a to ma veľmi bavilo.

Príbeh Zákon príťažlivosti je autorkinou prvotinou a ja vám ju môžem, s kľudným svedomím, jedine odporučiť.

„Jedna osoba nemôže zmeniť celý svet. Ale ty môžeš zmeniť celý svet jednej osoby.“

O autorke:

Katarína Kuniková.
Slovenská autorka, ktorá sa na svetlo knižného sveta dostala príbehom Zákon príťažlivosti, ktorý je jej debutom.
Už teraz sa teším na ďalšie jej príbehy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *