VŠETCI SI ZASLÚŽIME RANNÝ SEX A PALACINKY

Linda Chopin

„Je úplne prvým obrazom každej mojej predstavy a vždy pri tom myslím na to, aké by to bolo, ak by raz naozaj prišiel. Potichu, nenápadne a vyzdvihol si čas, ktorý pre neho celé tie roky – ráno, pred spaním a v snoch – odkladám.“

Na knihu Všetci si zaslúžime ranný sex a palacinky som dostala odporúčanie ešte dávnejšie, no ani neviem z akého dôvodu, keďže som ju mala uloženú už dlho v poličke, som po nej siahla až teraz. A poviem vám … Wau.

Linda Chopin je jednou z autoriek, pri ktorej som si znova musela povedať, prečo som jej knihy nečítala už skôr. Túto konkrétnu teda určite.

„Prepáč, ale nie a tiež neviem, ako si predstavuješ to tvoje – Nesmieš ho milovať. Myslíš si, že teraz  vstanem, prejdem k zrkadlu, postavím sa a dohodnem sa sama so sebou, že ho nebudem milovať? Takto to naozaj nepôjde, že si to sľúbim alebo prikážem.“

Príbeh nie je nijak zložitý, do deja vás to vtiahne veľmi rýchlo a raz dva sa zorientujete v tom, o čo vlastne ide. Žiadne prehnane dlhé opisy tam nenájdete a myslím, že ich na pochopenie ani nebolo treba. Boli by zbytočné, keďže spôsob, akým autorka príbeh písala bol veľmi dobrý. Dej je rozprávaný z prvej osoby, teda z rozprávania a myšlienok hlavnej hrdinky, čo mám ja veľmi rada.
Napriek tomu, že je to erotický román, nebolo to prehnané siahodlhými erotickými scénami. Za mňa, tak akurát. Dotváralo to dej, presne podľa potreby.

Čo ma najviac na tejto knihe zaujalo a za mňa bol práve tento fakt tým, prečo som si knihu zamilovala, to množstvo krásnych opisov lásky, vzťahov aj ľudí ako takých. Všetky sú pravdivé a hoci niektoré smutné, všetky do jedného ma chytili za srdce.
Pre mňa, ako romantičku so záľubou v knihách, kde láska, nech už je akákoľvek, hrá hlavnú úlohu, boli všetky tie krásne slová, prirovnania a opisy akýmsi balzamom na dušu.

„Prečo je to tak, že ten, koho chceme my, nechce nás a kto chce nás, toho nechceme my?“

Kniha Všetci si zaslúžime ranný sex a palacinky je príbehom Lindy a Lukáša. Dvoch ľudí, ktorých k sebe neustále čosi priťahuje. Hoci majú obaja svoje vlastne životy, nedokážu si pomôcť. Je to silnejšie ako oni a nevedia sa tomu ubrániť.
Príbeh nám ukazuje, že hoci sa snažíme na niekoho zabudnúť, stačí veľmi málo … jeden pohľad, slovo, krátky okamih …  a všetko je znova tam, kde predtým a v tej chvíli naša snaha nechať minulosť za sebou, upadá do zabudnutia.
Lindin život nám ukazuje skutočný boj medzi rozumom a srdcom, v ktorom je veľmi ťažké rozhodnúť sa preto, kto bude víťazom.

Ak máte radi tento žáner a ešte ste po knihe nesiahli, určite odporúčam, urobiť to.

„Smejeme sa, plačeme, robíme chyby.
Srdce počúvame vtedy, kedy by sme mali počúvať rozum
a rozumom sa riadime namiesto toho,
aby sme počúvali hlas svojho srdca.“

O autorke:

Linda Chopin je pseudonymom slovenskej spisovateľky.
Je prvou slovenskou autorkou, ktorej erotické romány vyvolali veľký záujem u čitateľov obľubujúcich tento žáner.
Jej ďalšími knihami sú Keď vášeň zhadzuje masku, Zatmenie mysle, Bodkou nekončím, Sebaklam, Všetky (ne)možné svety.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *